Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

1 minuutin lukuaika

Hyvät verkostot eivät enää riitä

Featured Image

Muutoksen huomaa selvästi: työmarkkinat käyvät tällä hetkellä kuumina koronapandemian aiheuttaman talouden pysähdyksen jälkeen. Monet yritykset janoavat kasvua ja etsivät joukkoonsa osaavaa väkeä. 

Kasvun edellytyksenä on, että yritys löytää osaajikseen tarpeisiinsa soveltuvat henkilöt, uskoo rekrytoinnin kumppanina toimivan Helmitehdas Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Nieminen.

Asiakkaan tarpeiden ymmärtäminen osana laadukasta rekrytointia on Helmitehtaan tekemisen ydintä. Kaikki lähtee liikkeelle aidosta halusta ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa, tavoitteita ja organisaatiokulttuuria, johon uutta työntekijää ollaan rekrytoimassa. 

”Tärkeintä on, että meillä on toimiva ja avoin vuoropuhelu asiakkaan suuntaan. Vaikka rekrytointi ulkoistetaan kumppanille, ei yhteistyön merkitystä voi korostaa liikaa. Meidän tehtävänämme on saada aito kuva asiakkaastamme ja riittävästi tietoa profiilista, johon lähdemme etsimään tekijää”, Nieminen kuvailee.

Rekrytointi ja sen tavat ovat jatkuvassa murroksessa. Suurin osa työpaikkaansa vaihtavista löydetään nyt suorahaun kautta. Helmitehtaalla tämä luku vuonna 2021 on ollut noin 70 %.

”Suorahaun suuri määrä heijastaa sitä, että olemme onnistuneet sisäistämään haetun profiilin ja sen, millaiseen yritykseen henkilö on työllistymässä.”

Hyvät verkostot eivät enää riitä

Samasta kertoo myös asiakasyrityksiltä saatu palaute. Yksi pitkäaikaisista asiakasyrityksistä on suomalainen ympäristöhuoltoon ja kiinteistöjen sekä laitosten tukipalveluiden tuottamiseen keskittynyt palveluyrityskonserni Lassila & Tikanoja Oyj.

”Onnistunet rekrytoinnit ovat avainasemassa L&T:n edelläkävijyyden kehittymisessä. Asiantuntevan ja luotettavan rekrytointikumppanin merkitys kasvun mahdollistaja nousee isoon rooliin”, painottaa Lassila & Tikanoja Ympäristöpalvelut Oy:n myyntijohtaja Eljas Tuovinen.

”Kumppanilla on tietysti oltava laadukkaat työkalut ja hyvät verkostot, mutta se ei enää nykyään riitä. Rekrytointikumppanin tulee kyetä heijastamaan hakijoille sitä samaa henkeä, mitä me yrityksenä edustamme. Me L&T:lla pidämme hyvää yhteishenkeä tärkeänä seikkana kasvun ja edelläkävijyyden kehittymisessä. Avoin ja kannustava ilmapiiri, selkeät toimintamallit ja työviihtyvyys ovat avaintekijöitä, ja näitä odotamme myös kumppaneiltamme.” 

Kumppanuus L&T:n kanssa on ollut hedelmällistä useissa eri toimintojen rekrytoinneissa ympäri Suomen. 

”Helmitehtaalla on ollut kyky löytää meille niin ammatillisesti kyvykkäitä kuin persoonina mahtavia ihmisiä”, Tuovinen kiittelee.

Avaimet menestykseen

Onnistuneet kumppanuudet näkyvät suoraan Helmitehtaan kasvutarinassa.

”Vauhti on ollut huimaa niin lukujen kuin henkilöstömäärän osalta. Meitä on nyt kymmenen, mutta alkuvuodesta määrä kasvaa. Avasimme marraskuun alussa haun Head of Sales and Recruitment -rooliin, joka herätti heti valtavan kiinnostuksen verkostoissamme. Nyt etsittiin kovaa tekijää”, Nieminen sanoo.

Laadukkaiden rekrytointipalveluiden rinnalle suunnitellaan kattavampaa palvelukokonaisuutta. Asiakasyrityksille tarjotaan jatkossa entistä isommin esimerkiksi myyntivalmennuksia ja konsultointia.

”Haluamme olla kokonaisvaltainen kumppani, joka tarjoaa asiakkailleen avaimia kasvuun ja menestykseen.”

Suorahakua jokaiselle roolista riippumatta

Modernista rekrytoinnista ei voi puhua mainitsematta suorahakua. Mutta minkä takia suorahausta on tullut niin tärkeä osa jokaista laadukkaasti...

Lue lisää

Johtajarekryt määrittävät yrityksen suunnan

Herättääkö sanapari Executive Search jotain mielikuvia? Varmasti – kyseessä on nimittäin jokaiselle tuttu ylimpään johtoon ja hallitusammattilaisiin...

Lue lisää

Juniori, seniori vai jokin ihan muu?

Junnu, sennu vai jokin muu? Modernissa ja työntekijöidensä urakehitystä tukevassa yrityksessä titteliviidakossa osataan suunnistaa pelkkää virkaikää...

Lue lisää