Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

1 minuutin lukuaika

Suorahakua jokaiselle roolista riippumatta

Featured Image

Modernista rekrytoinnista ei voi puhua mainitsematta suorahakua. Mutta minkä takia suorahausta on tullut niin tärkeä osa jokaista laadukkaasti hoidettua rekrytointia positioon katsomatta? Annas, kun kerromme!

Suorahaku. Mikä on ensimmäinen mieleesi tuleva asia? Niinpä: moni mieltää suorahaun vielä tänäkin päivänä ylemmän johdon ja hallitusammattilaisten hakutavaksi. Eikä suotta, sillä suorahakua käytettiin vielä 2010-luvulla pääosin vain vaativien asiantuntijarekrytointien apuvälineenä.

Maailma on kuitenkin muuttunut, ja samalla myös rekrytointi on kokenut murroksen. Vuonna 2023 suorahaku kuuluu jokaiseen asiantuntijarekrytointiin roolista riippumatta. Meillä Helmitehtaalla rekrytointiprosessi sisältää suorahaun poikkeuksetta, olipa kyseessä sitten myynnin, ylemmän johdon, markkinoinnin tai vaikka asiakaspalvelun tehtävä. Myös avoimissa hauissa.

Suorahaun merkitys osana modernia ja asiakaslähtöistä rekrytointia on kiistaton. Monet rekrytointialan toimijat kirivät menetettyjä vuosia umpeen ja pyrkivät hiomaan omia prosessejaan huippuunsa samalla, kun suorahakua jo pidempään tehneet yritykset pystyvät tarjoamaan asiakkailleen tuloksellista, laadukasta ja hakijalähtöistä rekrytointia suorahaun monipuolisin keinoin. 


Uusi johtaja kuuntelee ja pyrkii ymmärtämään

Onnistunut suorahaku ei kuitenkaan ole ruusuilla tanssimista. Se vaatii osaamista, resursseja ja verkostoja, jotka eivät synny hetkessä. Miksi suorahaku sitten on niin tärkeässä roolissa eri rekrytointiprosesseja?

Annas, kun kerromme.

  1. Varmistamme oikean profiilin

    Suorahakemalla kontaktoimme vain sellaisia henkilöitä, jotka istuvat haettavaan profiiliin täydellisesti. Asiakkaamme saavat listan suorahaettavista henkilöistä aina ennen yhteydenottojamme. Tämä mahdollistaa sparrailun haettavan henkilön osaamisesta ja muista spekseistä senkin jälkeen, kun haku on laitettu käyntiin.

  2. Tavoitamme osaajat

    Pelkän avoimen työpaikkailmoituksen lisääminen nettisivuille ei tarjoa yrityksille parasta vaihtoehtoa sen oikean osaajan löytämiseen. Alansa parhaat kun eivät välttämättä hae töitä aktiivisesti. Suorahaulla löydämme kattavien verkostojen ansiosta prosessiin myös ne henkilöt, jotka eivät tienneet uusista mahdollisuuksista.

  3. Löydämme parhaan matchin

    Suorahaku on aina kahden kauppa: työntekijän ja työnantajan tulee kummankin hyötyä lopputuloksesta. Meille on tärkeää, että kumpikin osapuoli löytää itselleen täydellisen yhdistelmän.

Yhdestä asiasta olemme hyvin varmoja: suorahaku on tullut jäädäkseen. Tulevaisuudessa yhä useampi rooli täytetään suorahaun avulla, sillä jo nyt suorahaun kautta työllistyy lähes 80 prosenttia kaikista paikkansa saaneista.

Kurkistus laatikon ulkopuolelle

Kurkistus laatikon ulkopuolelle

Kuuluisimpia kliseitä niin työelämässä kuin arjessa ovat luovien ratkaisujen etsiminen laatikon ulkopuolelta, kirjoittaa Helmitehtaan Talent...

Lue lisää
Voittavien tiimien rakentaja

Voittavien tiimien rakentaja

Helmitehdas esittelee säännöllisesti eri alojen ammattilaisia, jotka ovat valmiita tarttumaan uusiin haasteisiin työelämässä. Tämänkertaisen...

Lue lisää
Näin hurmaat työnhakijan

Näin hurmaat työnhakijan

Työpaikkailmoituksien kuluneimmat kliseet ja sanankäänteet ovat muodostuneet asiantuntijoiden ja työnhakijoiden keskuudessa jo melkoiseksi vitsiksi....

Lue lisää