Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

2 minuutin luku

LeasePlan

LeasePlan

LeasePlanin ja Helmitehtaan rekrytointikumppanuus on tuonut leasingautopalveluita tarjoavalle yritykselle useita osaajia monipuolisiin rooleihin aina asiakaspalvelutehtävistä riskienhallinnan ammattilaisiin. Yhteistyön hedelmällisyys on johtanut kattavampaan puitesopimukseen.

Haaste

Oikean osaajaprofiilin tavoittaminen on muuttunut entistä haastavammaksi jatkuvasti muutoksessa olevassa työmarkkinatilanteessa. Nykyisin vaaditaan yhä enemmän aikaa ja panostusta, jotta juuri oikeaa osaamista ja potentiaalia voidaan löytää ja houkutella yrityksiin.

Ratkaisu

Helmitehtaalla on poikkeuksellisen laaja verkosto, jonka kautta oikean osaajaprofiilin suorahakeminen onnistuu tuloksellisesti ja laadukkaasti. Asiantunteva suorahaku mahdollistaa toimivat rekrytointiprosessit niin LeasePlanin kuin työnhakijoiden näkökulmasta parantaen työnantajakuvaa entisestään. 

IT_19_381

 

Helmitehtaan ja LeasePlanin tarina

Maailman johtava yritysautojen hallinnointi- ja rahoitusyhtiö LeasePlan palvelee niin yksityis- kuin yritysasiakkaitaan uudistaen autoilua, jotta sinäkin voisit ajaa vapaammin. Noin 1,9 miljoonaa autoa yli 29 maassa hallinnoiva yritys toimii Suomessa työllistäen yli 100 ammattilaista mitä erilaisimmissa tehtävissä.

LeasePlanin toimintamalli tukee liikkumisen ekosysteemin rakentamista, jossa data ja palvelut kohtaavat autoilijoiden tarpeet. Kunnianhimoinen tavoite tarjota nollapäästöinen autokanta vuoteen 2030 mennessä vaatii onnistuakseen asiantuntijoita, jotka ovat sitoutuneet yhteisen päämäärän eteen. Helmitehdas on mukana tässä tärkeässä missiossa etsien LeasePlanin henkilöstöön motivoituneita osaajia.

”Rekrytointi on ensiarvoisen tärkeässä asemassa yrityksen menestymisen kannalta niin asiantuntijoiden tavoittamisen kuin onnistuneen työnantajakuvan näkökulmasta."

"Me LeasePlanilla haluamme panostaa ensiluokkaiseen hakijakokemukseen, sillä rekrytointi on monesti hakijan ensikosketus yritykseemme jättäen muistijäljen pitkäksi aikaa. Siksi rekrytointia suorittavat tahot on syytä valita tarkkaan”, LeasePlanin HR Director Kirsi Aropaltio kertoo.

Sujuvaa ja joustavaa kumppanuutta

LeasePlanilla rekrytointeja toteutetaan niin sisäisten resurssien kuin ulkopuolisten kumppanien kautta. Hedelmällinen kumppanuus rakentuu Aropaltion mukaan monesta tekijästä, jotka tukevat rekrytointien onnistumista.

”Helmitehdas on lunastanut lupauksensa sujuvana ja joustavana rekrytointitoimijana. Arvostamme yhteistyökumppania, jonka kanssa yhteistyö on mutkatonta, joka pitää lupauksensa ja toimii ammattimaisesti sekä asiakkaita että kandidaatteja kohtaan. Näitä kriteereitä vasten arvioimme Helmitehdasta ensin kokeiluna suoritetun rekrytointitoimeksiannon kautta, ja homma toimi hienosti”, Aropaltio kiittelee.

Yhteistyö Helmitehtaan kanssa alkoi, kun Aropaltio päätti etsiä uuden yhteistyökumppanin rekrytointien pariin. Helmitehtaan nimi ja toiminta olivat nousseet esiin useammassa LinkedIn-keskustelussa, jossa Helmitehdasta kumppanina käyttäneet asiakkaat olivat puhuneet yrityksestä erittäin positiivisesti. 

”Päätin tarttua tilaisuuteen ja kokeilla, millaiseen lopputulokseen päätyisimme Helmitehtaan kanssa. Yhteydenottooni vastattiin heti, eikä aikaakaan, kun olimme virittämässä ensimmäistä projektia käyntiin.”

Hakijakokemus keskiössä

Asiakaslähtöinen toiminta on näkynyt myös rekrytointien sujuvuudessa ja prosessien keston lyhentymisessä. Helmitehtaalla on ollut alusta alkaen vankka tahtotila oppia tuntemaan LeasePlanin kulttuurin, arvot ja toimintatavat, joilla varmistetaan toimivat prosessit haettavasta roolista riippumatta.

”Rekrytointiprosessien läpimenoaika on selvästi nopeutunut. Tämä on edellyttänyt, että sekä me että Helmitehdas pidämme molemmat napakasti kiinni sovituista aikatauluista. Osana toimivaa prosessia olemme myös itse valmiita tekemään nopeita palkkauspäätöksiä”, Aropaltio linjaa.

Vaikka yhteistyön sujuvuus ja suhteellisesti erittäin napakassa ajassa toteutetut rekrytointiprosessit ovat merkittäviä tekijöitä LeasePlanille, nostaa Aropaltio esiin myös hakijakokemuksen merkityksen erityisesti suorahakua toteuttaessamme.

”Olemme saaneet erinomaisia kandidaatteja rekrytointiprosesseihimme. Helmitehdas toteuttaa suorahakua osana jokaista rekrytointia, mikä varmistaa sen, että mukana on juuri meidän tarpeisiimme ja haluttuun osaajaprofiiliin istuvia asiantuntijoita. Tämä vaatii aitoa kiinnostusta ja osaamista rekrytointia suorittavalta konsultilta."

”Samalla on muistettava, että myös työnhakija arvostaa ajantasaista ja nopeaa viestintää läpi prosessin. Rekrytoinneissamme mukana olleet kandidaatit ovatkin kiitelleet Helmitehtaan hakijaystävällistä tapaa hoitaa rekrytoinnit kunnialla. Tälle pohjalle on hienoa rakentaa toimivaa kumppanuutta”, Aropaltio hymyilee.

Hakonen Solutions

Hakonen Solutions

Hakosella on uusi strategia, jonka toteuttamisessa rekrytointikumppanina toimivalla Helmitehtaalla on merkittävä rooli. Helmitehtaan tiimin...

Lue lisää
Epiroc

Epiroc

Epiroc on hyödyntänyt Helmitehdasta rekrytointikumppaninaan jo useamman vuoden ajan monipuolisten asiantuntijatehtävien hauissa. Ammattimainen...

Lue lisää
LeasePlan

LeasePlan

LeasePlanin ja Helmitehtaan rekrytointikumppanuus on tuonut leasingautopalveluita tarjoavalle yritykselle useita osaajia monipuolisiin rooleihin aina...

Lue lisää