Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

1 minuutin lukuaika

Hakija haluaa kuunnella fiilistä

Featured Image

Maaliskuussa 2023 uudessa työssään Music Finlandin toiminnanjohtajana aloittanut Mikko Manninen otti uuden askeleen urallaan kotimaisen musiikin ytimessä.

Monipuolisen johtajan uran levy-yhtiömaailmassa tehnyt Mikko Manninen sai yhteydenoton Helmitehtaan toimitusjohtajalta Marjukka Niemiseltä, joka tiedusteli Mannisen halukkuutta lähteä mukaan Music Finlandin toiminnanjohtajarekrytointiin.

”Olin erittäin tyytyväinen rekrytointiprosessiin Helmitehtaan kanssa. Kokonaisuus oli alusta alkaen hyvin selkeä, ja tiesin jatkuvasti sen etenemisestä eri vaiheineen”, Manninen kertoo kokemuksistaan.

”Hakijana minulle on tärkeää kuunnella sitä fiilistä, joka rekrytointia suorittavista tahoista välittyy – olipa kyseessä talon sisällä suoritettava tai ulkoistettu rekrytointi. Helmitehtaan rekrytiimistä huokui kautta linjan hyvä tekemisen meininki.”

Suomalaisen musiikin viennin ytimessä

Music Finland on suomalaisen musiikin kansainvälistymiseen, kansainvälisyyteen ja viestiin keskittynyt organisaatio, joka palvelee laajasti musiikin eri genrejä ja musiikkialan toimijoita. Uusi rooli yhdistyksen toiminnanjohtajana onkin täyttänyt yhden Mannisen pitkäaikaisista haaveista suomalaisen musiikin viennin parissa työskentelemisestä.

”Olen ollut yleisesti hyvin vakuuttunut siitä, kuinka monipuolinen, ammattimainen ja kansainvälinen suomalaisen musiikin kenttä on. Nyt minulla on kunnia olla mukana mahdollistamassa suomalaisen musiikin menestystä maailmalla yhdessä tiimimme kanssa”, Manninen kertoo.

Manninen oli odotettu vahvistus Music Finlandin organisaatioon, sillä yhdistyksellä on edessään tulevien vuosien toimintaa määrittävä strategiatyö.

”Työ on tuntunut alun perusteella hyvin innostavalta ja haastavalta. Pääsen toimimaan monipuolisesti eri sidosryhmien kanssa – voisin jopa sanoa, että yksi työn parhaista puolista rakentuukin sen laaja-alaisuuden ympärille. Music Finlandin erittäin asiantunteva organisaatio on auttanut suuresti asioiden omaksumisessa”, Manninen iloitsee.

Rekrytointi perustuu luottamukseen

Mannisen mukaan onnistunut rekrytointikokemus rakentuu avoimuuden, selkeyden ja luottamuksellisuuden ympärille. Kun hakijalla on selkeä ymmärrys prosessin etenemisestä ja hän saa tietoa aina sitä tarvitessaan, muodostuu hakijan, rekrytoivan tahon ja uutta kollegaa etsivän yrityksen välille luottamus.

Myös hakijan itsensä kannattaa panostaa omaan viestintäänsä. Manninen antaakin loistovinkin hakijoille tulevaisuutta ajatellen:

”Kannattaa miettiä valmiiksi selkeä esittelypuhe itsestään, joka tiivistää lyhyesti kaiken olennaisen sinusta rekrytoijan tai rekrytoivan organisaation näkökulmasta. Puheen tulisi olla tiivistys omasta ydinosaamisestasi, vahvuusalueistasi ja persoonastasi.”

Kurkistus laatikon ulkopuolelle

Kuuluisimpia kliseitä niin työelämässä kuin arjessa ovat luovien ratkaisujen etsiminen laatikon ulkopuolelta, kirjoittaa Helmitehtaan Talent...

Lue lisää

Voittavien tiimien rakentaja

Helmitehdas esittelee säännöllisesti eri alojen ammattilaisia, jotka ovat valmiita tarttumaan uusiin haasteisiin työelämässä. Tämänkertaisen...

Lue lisää

Näin hurmaat työnhakijan

Työpaikkailmoituksien kuluneimmat kliseet ja sanankäänteet ovat muodostuneet asiantuntijoiden ja työnhakijoiden keskuudessa jo melkoiseksi vitsiksi....

Lue lisää