Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

2 minuutin lukuaika

Helmitehtaan vuosi 2023: kasvua ja kehitystä

Featured Image

Monet yritykset ovat kääntäneet sivunsa vuodelle 2023 varautunein tunnelmin. Epävarmassa maailmantilanteessa on kuitenkin tärkeää katsoa tulevaan. Varoitus: artikkeli pitää sisällään juonipaljastuksia!

Koronapandemia ei ota laantuakseen, taantuma uhkaa laajentua entisestään... Edes maailmanpoliittisen tilanteen suuntaan katsoessa ei voi olla varma tulevasta. Edessä lienee melkoinen vuosi – monella rintamalla.

Yritykset toimialalta toiselle ovat viestineet avoimesti nyt startanneen vuoden haasteista ja mahdollisuuksista. Aiemmat vuodet ovat opettaneet, ettei paraskaan ennakointi valmista kaikkeen. Ketteryys, mukautumiskyky ja uuden nopea omaksuminen korostuvat jokaisen yrityksen toiminnassa.

Onnistuneiden rekrytointien tärkeys nostaa päätään entisestään vuonna 2023, kun työntekijöiltä ja tiimeiltä vaaditaan resilienssiä muutokselle koventuvan kilpailun keskellä. Yhä useampi yritys luottaa rekrytointinsa kumppanin käsiin varmistaakseen kilpailukykynsä ja vapauttaakseen aikaansa ydintoimintoihinsa. 

Helmitehtaan rooli luotettavana ja kokonaisvaltaisena rekrytointikumppanina toimialojensa parhaille tekijöille on siis edelleen toimintamme ytimessä vuoden vaihtumisesta huolimatta.


Kasvua ja kansainvälistymistä

Vuonna 2023 Helmitehtaalla nähdään muutoksia, jotka mahdollistavat yrityksen kasvun ja kansainvälistymisen seuraavia askeleita.

"Vastikään tiimiimme Head of People, Culture & Recruiting -rooliin liittynyt Karoliina Laakso vastaa jatkossa Helmitehtaan rekrytointitoimeksiantoja tekevän tiimin esihenkilötyöstä ja yrityksemme henkilöstö- sekä kulttuuritekemisestä, mikä vapauttaa aikaani operatiivisesta työstä kansainvälistymisen edistämiselle", Helmitehtaan toimitusjohtaja Marjukka Nieminen kertoo.

"Oman seuraajani löytäminen oli yksi viime vuoden kohokohdista. Halusimme käyttää prosessiin aikaa ja löytää juuri arvojamme sekä tahtotilaamme vastaavan osaajan. Karoliinan kohdalla palaset loksahtivat paikalleen välittömästi."

Marjukka jatkaa Helmitehtaan toimitusjohtajana ja omistajana vastaten edelleen asiakassuhteiden kehittämisestä ja hoitamisesta yhdessä muun tiimin kanssa. 

"Tavoitteet kasvulle kotimaan markkinoilla ovat tälle vuodelle kovat, mutta realistiset. Uuden nimityksen myötä työpöydälleni vapautuu aiempaa enemmän aikaa myynnin tukemiselle sekä etenkin kansainvälistymishankkeellemme. Haluamme viedä Pohjoismaihin samaa edelläkävijyyttä, jota olemme tarjonneet onnistuneesti asiakkaidemme tarpeisiin Suomessa. Ja mikä parasta, on pyyntö kansainvälistymisestä lähtenyt asiakkailtamme", Marjukka hymyilee.

Asiantuntijuus asiakassuhteiden keskiössä

Helmitehtaan kasvu on perustunut vuodesta 2015 alkaen asiakkaiden tarpeiden ymmärtämiseen ja heidän ongelmiensa ratkomiseen asiantuntevan ja ammattimaisen rekrytoinnin kautta.

"Tulevaisuudessa panostamme entistäkin vahvemmin kokonaisvaltaiseen kumppanuuteen tarjoten niin nykyisille kuin uusille asiakkaillemme asiantuntijapalveluita esimerkiksi työnantajakuvatyön ja myynnin tai rekrytointien johtamisen parista", Marjukka kertoo.

"Haluamme olla asiakkaidemme tukena siellä, missä tukea tarvitaan: sparraajina, konsultteina, ajattelun haastajina. Kumppanina, jonka puoleen voi kääntyä tilanteesta riippumatta."

Tiimi on yhtä vahva kuin sen tekijät

Onnistumiset ja kasvu syntyvät toimivan organisaation ja hyvinvoivan henkilöstön kautta. Yhdeksi vuoden tärkeimmäksi teemaksi Marjukka nostaakin Helmitehtaan tiimin ja kulttuurityön. 

"Helmitehdas on yhtä vahva kuin sen tekijät. Rekrytoinnin maailma vaatii isoa sydäntä ja aitoa paloa alaa kohtaan. Meille on tärkeää, että jokainen asiantuntijamme kantaa Helmitehtaan viittaa ylpeydellä."

Tiimin osaamista tuetaan jatkossa aiempaa selkeämmillä urapoluilla sekä koulutuksilla, jotka mahdollistavat asiantuntijoiden ammatillisen kasvun työn ohessa.

"Nykyisen henkilöstömme osaamisen kasvattamisen rinnalla tulemme rakentamaan tiimiämme yhä vahvemmaksi rekrytoinneilla, joilla haemme tiimiimme vankkaa työelämätaustaa ja monipuolista kokemusta rekrytointien maailmasta. Olemme hakeneet suuntaa tiimimme rakenteessa, tehneet myös virheitä ja pyrkineet oppimaan niistä parhaalla mahdollisella tavalla. Se kuuluu asiaan", Marjukka kertoo.

Työn mielekkyyttä ja henkilöstön hyvinvointia ylläpidetään ja kehitetään muun muassa joustavien etätyökäytäntöjen, työn ja arjen tasapainottamisen sekä kattavien henkilöstöetujen kautta.

"Odotan vuodelta 2023 paljon. Meillä on hienot tavoitteet, joihin tiimimme on yhteisesti sitoutunut. Teemme hommia pyyteettömästi asiakkaidemme menestyksen eteen pitäen samalla huolta toisistamme. Hymyn ja huumorin kautta!" Marjukka iloitsee.

Suorahakua jokaiselle roolista riippumatta

Modernista rekrytoinnista ei voi puhua mainitsematta suorahakua. Mutta minkä takia suorahausta on tullut niin tärkeä osa jokaista laadukkaasti...

Lue lisää

Johtajarekryt määrittävät yrityksen suunnan

Herättääkö sanapari Executive Search jotain mielikuvia? Varmasti – kyseessä on nimittäin jokaiselle tuttu ylimpään johtoon ja hallitusammattilaisiin...

Lue lisää

Juniori, seniori vai jokin ihan muu?

Junnu, sennu vai jokin muu? Modernissa ja työntekijöidensä urakehitystä tukevassa yrityksessä titteliviidakossa osataan suunnistaa pelkkää virkaikää...

Lue lisää