Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

2 minuutin lukuaika

Kandipalaute: L&T:n myyntitykit äänessä

Featured Image

Asiakkailtamme saama palaute on työmme ytimessä. Hakijakokemus on yksi isoimmista mittareista, joilla Helmitehdas mittaa onnistumistaan. L&T:n Jenna, Alex ja Niklas kertovat nyt omat tarinansa!

Erinomainen hakijakokemus. Se on asia, johon Helmitehtaalla halutaan panostaa jokaisen rekrytointiprosessin läpi. Kohtaamme työnhakijat ihmisinä peilaten heidän persoonaansa avoinna olevaan paikkaan ja yritykseen. Siksi olemme valtavan otettuja saadessamme positiivista palautetta työstämme.

Pitkäaikainen kumppanimme, kiertotalouden edelläkävijä Lassila & Tikanoja on vahvistunut vuosien saatossa useilla eri rooleihin tehdyillä rekrytoinneilla ympäri Suomen. Tänään päästämme ääneen kolme Helmitehtaan kautta työllistynyttä asiantuntijaa, jotka ovat valloittaneet Lassila & Tikanojan Ympäristöpalveluiden tiimiä innokkaalla otteellaan!

L&T kandipalaute 4

 

”Meillä me olemme ME”

Vuoden 2022 alkupuolelta myyntineuvottelijana Lassila & Tikanojalla toimineen Jenna Heinon mukaan työ uudella toimialalla on ollut paitsi monipuolista, myös opettavaa.

”Jätehuolto on suuri osa yhteiskuntamme hyvinvointia. Koen tärkeäksi, että pääsen vaikuttamaan tulevaisuuteemme oman työni kautta mahdollistamalla asiakkaillemme yksilöllistä ja perusteellista palvelukokonaisuutta”, Jenna kertoo.

Toimialalta toiselle siirtyminen on aina haaste, jonka Jenna koki positiivisena kokemuksena. Lassila & Tikanojan rautaisten ammattilaisten joukossa oma työpöytä oli helppo ottaa haltuunsa.

”Meillä ei työskennellä yksilöinä, vaan tiimeinä. Olemme ME. Sillä on iso merkitys työn mielekkyyden ja onnistumisen kanssa.”

Yhtenä suurena onnistumisen mittarina Jenna nostaa pöydälle rekrytointiprosessin läpiviemisen. Helmitehtaalla rekrytointia hoitanut Saara hahmotti myyntineuvottelijan roolissa vaadittavien taitojen kokonaisuuden ymmärtäen, millainen persoona tehtävään ja tiimiin soveltuisi.

”Saara kohtasi minut yksilönä ja osasi arvioida soveltuvuuttani tähän työtehtävään erinomaisesti. Minulle jäi prosessista positiivinen kokemus, joka vahvisti tahtotilaani tehdä hommia juuri tässä roolissa”, Jenna kiittelee.

L&T kandipalaute 2

 

”Olen ylpeä siitä, mitä teen”

Jennan kanssa samaan aikaan myyntineuvottelijan roolissa aloittaneen Niklas Örnin kokemukset mukailevat tiimiläisensä sanoja.

”Tämä oli henkilökohtaisesti paras rekrytointiprosessi, jossa olen ollut mukana. Helmitehtaan toiminta oli avointa ja rehellistä, ja minulla oli jatkuvasti informoitu olo. Tiesin, mitä odottaa.”

Erityisen isoa kiitosta Niklas antaa pieniin asioihin, joista välittyi Saaran aito halu tsempata hakijaa jännittävissä tilanteissa.

”Sain Saaralta tsemppiviestin juuri ennen haastatteluani Lassila & Tikanojan päättäjän kanssa, ja haastattelujen jälkeen Saara soitteli ja kysyi kuulumisia. Minulle tuli fiilis, että hakisimme yhdessä Saaran kanssa tätä paikka. Pieniä juttuja, mutta pienet jutut muodostavat ison kuvan.”

Niklas on nauttinut uuden työn tuomista haasteista myyntineuvottelijan saappaissa. Jokainen päivä on tuonut mukanaan oppia ja vahvistanut tahtotilaa olla mukana tarjoamassa huippuluokan asiakaskohtaamisia asiakastapaamisissa.

”Olen todella kiitollinen, että Saara löysi minut ja pääsin sitä kautta tähän duuniin. Olen ylpeä siitä, mitä teen ja haluan tulla koko ajan paremmaksi. Alkuvuonna minulla ei ollut aavistustakaan, mitä tuleman pitää”, Niklas hymyilee.

”Helmitehtaalle vielä oma viesti: sen lisäksi, että teette helmiä meidän työnhakijoiden muodossa, on teidän jenginne täynnä aitoja helmiä!”

L&T kandipalaute 1

 

Uusien mahdollisuuksien tarjoaminen on suurin luottamuksenosoitus

Niin ikään myyntineuvottelijana toimiva Alex Korhonen on napannut jalansijaansa Uudenmaan alueella vasta kuukauden verran toimittuaan tätä ennen Rovaniemellä Lapin alueen myynnissä vuodesta 2020 alkaen.

”Työ on ollut erittäin mielekästä, sillä pääsen tekemään myyntiä omalla tavallani ja toteuttamaan itseäni. Lapissa työ oli itsenäistä, mutta uudessa roolissani saan sparrailla kollegoideni kanssa yhä enemmän myös myynnin parissa. Ja jakaa totta kai onnistumiset sekä haasteet”, Alex kertoo.

Alexin liittyminen Lassila & Tikanojan jengiin tapahtui vaihto-opiskeluiden ohessa, kun mies päätti hakea töihin koronan tuomien poikkeusolojen alettua. Ensimmäinen Helmitehtaan haastattelu toteutettiin Hollannissa, ja jo seuraavalla viikolla Alex oli Helsingissä juttelemassa tulevalle esihenkilölleen uudesta paikasta.

”Kiitän Helmitehtaan jengiä luottamuksesta prosessin alkutaipaleella. Kaikki oli selkeää ja sain informaatiota prosessin etenemisestä. Erityisesti mieleen jäi Marjukalta tullut puhelu noin puoli vuotta aloittamiseni jälkeen. Se näytti, miten pienillä teoilla voi osoittaa välittämistä hakijaa kohtaan.”

Työnsä parhaita puolia listatessaan Alexin on vaikea nostaa esiin vain yhtä seikkaa. Koko tiimi on osoittautunut huikeaksi porukaksi, jonka kanssa on koettu paljon aina keskinäisistä tapahtumista asiakkaille toteutettuihin kokonaisuuksiin. Kaikista isoimmaksi kunnianosoitukseksi Lapin maisemissa aikaansa viettänyt Alex nostaa kuitenkin hänelle tarjotun mahdollisuuden työllistyä Uudenmaan alueelle heti, kun muutto etelään tuli ajankohtaiseksi omassa elämässä.

”Helmitehtaalta toivon jatkossakin lisää huikeita tyyppejä tiimiimme. Jatkakaa samaan malliin!”

Koko Helmitehtaan tiimi kiittää Jennaa, Niklasta ja Alexia sekä Lassila & Tikanojaa mahtavista palautteista! Jatkamme hedelmällistä yhteistyötä myös jatkossa.

Kurkistus laatikon ulkopuolelle

Kurkistus laatikon ulkopuolelle

Kuuluisimpia kliseitä niin työelämässä kuin arjessa ovat luovien ratkaisujen etsiminen laatikon ulkopuolelta, kirjoittaa Helmitehtaan Talent...

Lue lisää
Voittavien tiimien rakentaja

Voittavien tiimien rakentaja

Helmitehdas esittelee säännöllisesti eri alojen ammattilaisia, jotka ovat valmiita tarttumaan uusiin haasteisiin työelämässä. Tämänkertaisen...

Lue lisää
Näin hurmaat työnhakijan

Näin hurmaat työnhakijan

Työpaikkailmoituksien kuluneimmat kliseet ja sanankäänteet ovat muodostuneet asiantuntijoiden ja työnhakijoiden keskuudessa jo melkoiseksi vitsiksi....

Lue lisää