Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

1 minuutin lukuaika

Moderni rekrytointi on tärkeä kilpailuetu

Featured Image

Tiedätkö, mitä yrityksesi tarvitsee menestyäkseen? Modernin rekrytoinnin osaaja tunnistaa asiakkaansa tarpeet jo etukäteen. Yrityksillä on nyt tilaisuus erottautua kilpailijoistaan modernilla rekrytoinnilla.

Me olemme se muutos, jonka haluamme työelämässä nähdä. Tätä ajatusta olemme rantauttaneet rekrytoinnin toimialalle vuodesta 2015 alkaen”, hymyilee rekrytointikumppanina toimivan Helmitehdas Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Nieminen. 

Työelämän murroksesta on puhuttu lisääntyvissä määrin jo usean vuoden ajan. Työnhaun valtikka on siirtynyt yrityksiltä yhä enemmän työnhakijoiden käsiin, eikä alojensa huippuammattilaisia ole yhtä vaivatonta houkutella uusien työmahdollisuuksien äärelle. Paikoitellen on puhuttu jopa osaajapulasta, joka on vaikuttanut yritysten kilpailukykyyn ja kasvumahdollisuuksiin.

”Paljon on tehtävää tulevaisuudessa. Vaikka saamme jatkuvasti kiitosta toiminnastamme ja modernista lähestymistavastamme, on ala yleisellä tasolla vielä harmittavan pölyttynyt. Tätä imagoa pyrimme muuttamaan asiantuntevalla ja persoonallisella otteellamme, joka huomioi työnhakijat rekrytoinnin jokaisessa vaiheessa”, Marjukka kertoo.

Onnistunut rekrytointi on jokaisen yrityksen salainen valttikortti. Nykypäivänä kyse ei ole enää vain yritykseen täydellisesti sopivan asiantuntijan palkkaamisesta, sillä pelissä on isommat panokset työnantajakuvan muodostumisesta. Työnantajakuva vaikuttaa oleellisesti yrityksen kiinnostavuuteen tulevaisuuden työntekijöiden silmissä, mutta samalla se on tärkeä tekijä nykyisen henkilöstön sitouttamisessa ja yrityksen imagon rakentamisessa.

Helmitehdas tammikuu 23 web 25


Monikanavaisuus on nykyaikaa myös rekrytoinneissa

Rekrytointialan tulevaisuuden suuntaviivoja asettaessa Helmitehtaan toiminnassa on korostunut kokonaisvaltaisuus ja rohkeus erottua. Edelläkävijyys on vaatinut uskallusta haastaa rekrytoinnin perinteisiä malleja.

”Rekrytointi ei ole enää vain sopivien työntekijöiden etsimistä perinteiseksi koettuja kanavia hyödyntäen. Siinä, missä työpaikkailmoitukset lisättiin aiemmin pelkästään erilaisiin työnhakukanaviin tai yrityksen kotisivuille, korostuu nykyhetkessä aiempaa enemmän kohderyhmän hahmottaminen”, Marjukka kertoo. Vanhoista tavoista ei ole luovuttu kokonaan. Toisinaan työpaikkailmoituksia laitetaan perinteisen median alustoille, mutta hakijoiden tavoittamisesta on tullut yhä monikanavaisempaa.

”Olimme aikanaan ensimmäisten joukossa ottamassa LinkedIniä haltuun rekrytointikanavana. Saimme osaksemme ihmettelyä – jotkut alamme toimijat olivat jopa pöyristyneitä. Ja kuten tiedämme, nykyään LinkedIn on jokaisen modernia rekrytointia suorittavan toimijan tärkeä apuväline.”


Rekrytointikumppani on yrityksen brändilähettiläs

Asiakkaalleen laadukasta rekrytointikumppanuutta tarjoavan toimijan on oltava myös entistä aktiivisempi hakijoiden suuntaan. Suorahaku on nostanut merkitystään, ja aiemmin lähinnä ylemmän johdon ja hallitusammattilaisten rekrytointitavaksi koettu suorahaku on nykyään avain modernin rekrytoinnin läpiviennissä. 

”Helmitehtaalla suorahaku kuuluu osaksi jokaista rekrytointiprosessia. Sen avulla takaamme, että löydämme asiakkaillemme juuri kyseiseen rooliin täydellisesti istuvan osaajan – ja asiantuntija voi olla vakuuttunut itselleen soveltuvasta työnantajasta. Rekrytointi on aina kahden kauppa, ja meidän tehtävänämme on toimia yrityksen brändilähettiläänä varmistaen kummankin osapuolen tyytyväisyys”, Marjukka jatkaa.

Rekrytointikumppani on yrityksen tärkeä työpari kasvun ja kehityksen keskellä. Toimivassa kumppanuudessa rekrytointikumppani tunnistaa yrityksen tarpeita jo ennen kuin asiakas nostaa niitä itse esille. Helmitehtaalla kumppanuussuhteet perustuvat luottamukseen ja siihen, että asiakasta osataan tarpeen tullen myös haastaa.

”Olemme pirun ylpeitä siitä, mitä me teemme. Se näkyy kaikessa toiminnassamme. Olemme olemassa asiakkaitamme varten: haluamme löytää heidän kulttuuriinsa ja rekrytoitavaan positioon täydellisesti istuvan henkilön. Emme vain työntekijää, joka täyttää vaatimukset.”

 

Kurkistus laatikon ulkopuolelle

Kurkistus laatikon ulkopuolelle

Kuuluisimpia kliseitä niin työelämässä kuin arjessa ovat luovien ratkaisujen etsiminen laatikon ulkopuolelta, kirjoittaa Helmitehtaan Talent...

Lue lisää
Voittavien tiimien rakentaja

Voittavien tiimien rakentaja

Helmitehdas esittelee säännöllisesti eri alojen ammattilaisia, jotka ovat valmiita tarttumaan uusiin haasteisiin työelämässä. Tämänkertaisen...

Lue lisää
Näin hurmaat työnhakijan

Näin hurmaat työnhakijan

Työpaikkailmoituksien kuluneimmat kliseet ja sanankäänteet ovat muodostuneet asiantuntijoiden ja työnhakijoiden keskuudessa jo melkoiseksi vitsiksi....

Lue lisää