Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

1 minuutin lukuaika

Pelisäännöt onnistuneen yhteistyön takana

Featured Image

Toimiva rekrytointikumppanuus rakentuu sovittujen pelisääntöjen äärelle. Kun kumppanuuden osapuolilla on selkeä käsitys yhteistyön suunnasta, on onnistuminen helpompaa.

Jopa 50 prosenttia Helmitehtaan LinkedIn-kyselyyn vastanneista asiantuntijoista kokee kumppanuuden tärkeimmäksi pelisäännöksi avoimen kommunikaation. Luku on valtava, ja samalla se jättää kysymyksen mahdollisesta avoimen kommunikaation puutteesta. Luottaako kumppanuuden osapuolet toisiinsa?

Luottamus on jokaisen yhteistyön hedelmä, jota rakennetaan pitkäjänteisellä työllä ja aidolla välittämisellä asiakassuhteen elinkaaren aikana. Tapoja ja keinoja on yhtä monia kuin toimijoitakin, eikä kaikki sovi kaikille. 

Listasimme neljä mielestämme tärkeintä pelisääntöä, jotka kumppanuutta solmiessa olisi hyvä allekirjoittaa onnistuneen yhteistyön takaamiseksi. Mitä mieltä olet itse?

 1. REHELLISYYS – KAIKESSA

  Rehellisyys on paitsi vastuunkantoa, myös sitä, että omat erheensä osaa myöntää suoraselkäisesti. Täydellisessäkään maailmassa ei voida välttyä epäonnistumisilta. Siksi kannustamme kaikkia kumppanuuden osapuolia kertomaan reilusti tilanteet, joissa oma toiminta on aiheuttanut ongelmia projektien etenemiselle. Näin toimimme myös itse.

 2. LÄPINÄKYVYYS

  Mikään ei ole epäammattimaisempaa kuin oman toiminnan piilottelu. Me panostamme siihen, että prosessimme ovat läpinäkyviä rekrytoinnin jokaisessa vaiheessa. Vain siten asiakas tietää, mistä hän maksaa. Mistä hinnoittelu koostuu? Mitä tällä rahalla on saatavilla prosessin eri vaiheissa? Kerro, avaa, kommunikoi!

 3. AVOIN KOMMUNIKAATIO

  Viestinnän merkitystä ei voi korostaa liiaksi. Kun kommunikaatio puolin ja toisin on sujuvaa, ajankohtaista ja relevanttia, välittyy tekemisestä toisen arvostaminen ja kunnioitus. Ja tärkeä informaatio siirtyy paikasta toiseen.

 4. SOVITUISTA ASIOISTA KIINNI PITÄMINEN

  Ehkä klisee, mutta harmittavan harvoin toteutuva seikka. Jos asioita sovitaan, niistä pidetään kiinni aikataulua ja tehtävää myöden. Mikään ei vesitä kumppanuutta tehokkaammin kuin tästä luistaminen. Kerran menetettyä luottamusta on vaikea rakentaa takaisin.


Tärkein tekijä lähtee arvoista

Olipa vastauksesi tärkeimpään pelisääntöön mikä tahansa, on syytä muistaa yksi tärkeä seikka: toimiva kumppanuus rakentuu yhteisesti jaettujen arvojen äärelle. Jos vaalit ketteryyttä ja avoimuutta, mutta kumppanisi ei allekirjoita näitä arvoja omissa toimissaan, ei lopputulos välttämättä saa kultaisia reunuksia.

Kumppania valitessaan on siis syytä olla tarkkana. Miksi kumppanuuteen lähdetään ja mitä sillä halutaan saavuttaa? Näitä kysymyksiä pohtimalla päästään jo pitkälle.

 

Suorahakua jokaiselle roolista riippumatta

Modernista rekrytoinnista ei voi puhua mainitsematta suorahakua. Mutta minkä takia suorahausta on tullut niin tärkeä osa jokaista laadukkaasti...

Lue lisää

Johtajarekryt määrittävät yrityksen suunnan

Herättääkö sanapari Executive Search jotain mielikuvia? Varmasti – kyseessä on nimittäin jokaiselle tuttu ylimpään johtoon ja hallitusammattilaisiin...

Lue lisää

Juniori, seniori vai jokin ihan muu?

Junnu, sennu vai jokin muu? Modernissa ja työntekijöidensä urakehitystä tukevassa yrityksessä titteliviidakossa osataan suunnistaa pelkkää virkaikää...

Lue lisää