Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

1 minuutin luku

Asuntosäätiö

Asuntosäätiö

Asuntosäätiön ja Helmitehtaan yhteistyö lähti liikkeelle vuonna 2019, kun Asuntosäätiö kaipasi tukea uuden myyntipäällikön rekrytointiin. Hedelmällinen yhteistyö on jatkunut vuosien saatossa kattamaan rekrytointeja läpi liiketoiminnan.

Haaste

Asuntosäätiö on etsinyt vuosien varrella osaajia monipuolisiin tehtäviin. Rekrytoinneissa haastavinta on tavoittaa yrityksen kulttuurin ja tahtotilan kannalta potentiaalisimmat kandidaatit luoden samalla innostavaa mielikuvaa Asuntosäätiöstä työpaikkana. 

Ratkaisu

Rekrytointikumppanin vastuullisen tehtävän täyttäen Asuntosäätiölle on löydetty heidän yrityskulttuuriinsa soveltuvia osaajia niin myynnin, asiakaspalvelun, markkinoinnin kuin viestinnän tehtäviin. Helmitehdas on tavoittanut ja houkutellut hakuprosessiin myös osaajia, jotka eivät ole olleet hakemassa uutta työtä aktiivisesti.

Helmitehtaan ja Asuntosäätiön tarina

Asuntosäätiö on yksi suurimpia suomalaisia asuinkiinteistöjen omistajia Suomessa. Jo vuonna 1951 perustetun yrityksen ydinliiketoiminnan merkittävyys on noussut uuteen valoon kodin merkityksen muutoksen kynnyksellä. Työskentelytapojen muutos ja hybridityön lisääntyminen ovat tuoneet kodin entistä lähemmäs meidän jokaisen elämää. Asuntosäätiön tavoite tarjota hyvä koti kaikille yhdistyykin entistä vastuullisempiin arjen valintoihin, joissa jokaisella työntekijällä – niin nykyisellä kuin tulevalla – on oma tärkeä roolinsa.

Helmitehdas on ollut mukana tukemassa Asuntosäätiön matkaa jo usean vuoden ajan jatkuneen yhteistyön merkein. Toimiva yhteistyö on syventynyt luottamukselliseksi kumppanuudeksi, joka on tehnyt rekrytoinneista ketteriä ja mutkattomia. 

”Toteutamme lähes kaikki rekrytointimme kumppaneiden kanssa. Kumppanin valintaan vaikuttaa haettavan osaajan tehtävänkuva. Helmitehtaalla on vahva ymmärrys organisaatiokulttuuristamme ja liiketoiminnastamme, erinomaiset verkostot haettavilla toimialoilla sekä kyky löytää meille sopivia osaajia”, kertoo Asuntosäätiön henkilöstöpäällikkö Minna Saarni.

Parhaat päältä

Asuntosäätiö näkee rekrytointikumppanuuden suurimman hyödyn paitsi liiketoiminnalliseen työhön säästyvänä aikana, myös potentiaalisimpien ja sopivien työnhakijoiden tavoittamisessa. Helmitehdas onkin onnistunut tavoittamaan suorahaun ja erinomaisen kohderyhmätuntemuksensa kautta myös sellaisia kandidaatteja, jotka eivät ole etsineet uutta työpaikkaa aktiivisesti.

”Rekrytointikumppanilla on vastuullinen tehtävä luoda ensikontaktilla innostava mielikuva Asuntosäätiöstä työpaikkana. Siksi arvostamme kumppanin kykyä ymmärtää ja kertoa niin tehtävästä kuin organisaatiostamme aidosti ja luotettavasti. Osana tätä rekrytointikumppanilla on oltava tarkka käsitys siitä, millainen rooli, tiimi ja esihenkilö uudella työntekijällä tulee olemaan.”

Hakijakokemus korostuu jokaisessa rekrytoinnissa

Yhteistyö Helmitehtaan kanssa on ollut hedelmällistä myös työnhakijoiden hakijakokemuksen ansiosta. Asuntosäätiö pitää jokaisen työnhakijan arvostavaa ja oikeudenmukaista palvelua läpi rekrytointiprosessin ensiarvoisen tärkeässä asemassa. Helmitehdas on onnistunut täyttämään nämä vaateet paitsi aktiivisen yhteydenpidon ja ajan tasalla pitämisen, myös ihmisläheisen ja helposti lähestyttävän viestintänsä avulla. 

”Olennaista meille Asuntosäätiössä on se, miten kohtelemme toinen toisiamme. Sen täytyy välittyä myös hakuprosessin aikana. Uskomme vahvaan yhteistyöhön ja siihen, että työhyvinvointi syntyy, kun työntekemisen malli on joustava, päätöksenteko on läpinäkyvää, johtaminen on valmentavaa ja työt on jaettu oikeudenmukaisesti”, Minna summaa.

Tärkeää on, että kannustavassa ilmapiirissä omat ajatuksensa voi sanoa rohkeasti. Uusien työntekijöiden halutaan istuvan tähän kulttuuriin – vaalimaan yhteishenkeä ja tekemään töitä yhteisten tavoitteiden eteen.

”Helmitehtaalla on aina iloinen tekemisen meininki, joka välittyy koko rekrytointiprosessin ajan sekä hakijakandidaateille että meille Asuntosäätiöllä. Tämä yhdistettynä vahvaan ammattitaitoon luo kumppanuuden, jossa hommat toimivat tuloksellisesti.”

Hakonen Solutions

Hakonen Solutions

Hakosella on uusi strategia, jonka toteuttamisessa rekrytointikumppanina toimivalla Helmitehtaalla on merkittävä rooli. Helmitehtaan tiimin...

Lue lisää
Epiroc

Epiroc

Epiroc on hyödyntänyt Helmitehdasta rekrytointikumppaninaan jo useamman vuoden ajan monipuolisten asiantuntijatehtävien hauissa. Ammattimainen...

Lue lisää
LeasePlan

LeasePlan

LeasePlanin ja Helmitehtaan rekrytointikumppanuus on tuonut leasingautopalveluita tarjoavalle yritykselle useita osaajia monipuolisiin rooleihin aina...

Lue lisää