Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

2 minuutin luku

Hakonen Solutions

Hakonen Solutions

Hakosella on uusi strategia, jonka toteuttamisessa rekrytointikumppanina toimivalla Helmitehtaalla on merkittävä rooli. Helmitehtaan tiimin ammattitaito, ketteryys ja intohimo ovat luoneet yhteistyölle pohjan, joka näkyy hedelmällisinä tuloksina Hakosen menestyksessä ja kasvussa.

Haaste

Oikeiden, juuri Hakosen tarpeisiin ja tiimiin soveltuvien kandidaattien tavoittaminen haluttuihin positioihin koetaan muuttuvassa työelämässä toisinaan haastavaksi. Rekrytointien laadukkaan lopputuloksen varmistaminen vie yritykseltä resursseja muusta tuottavasta työstä.

Ratkaisu

Helmitehtaalla on kyky löytää hyviä kandidaatteja haastavimpiinkin hakuihin sitkeällä työllä, joka tarjoaa Hakoselle monipuolisen ja mielenkiintoisen listan tehtävään soveltuvista ammattilaisista. Hakosen brändi ja työnantajakuva on nostettu Helmitehtaan toimesta esiin työnhakijoille poikkeuksellisen onnistuneesti.

 

 

Helmitehtaan ja Hakosen tarina

Vuonna 1918 perustetun Hakosen motto ”aina askeleen edellä” huokuu sitä edelläkävijän asennetta, jollaisena perustaja Kaarlo Hakonen yrityksen toiminnan jo yli 100 vuotta sitten näki. Kodinkoneiden, huonekalujen ja pesulalaitteiden palvelukonseptiyrityksenä toimiva Hakonen haluaa toteuttaa asiakkaidensa tulevaisuuden asiakaskokemuksen jo tänään tarjoamalla kaikki monimutkaisen palapelin palaset saman katon alta: olipa kyseessä sitten kuljetus, huolto tai vaikkapa terminaalipalvelut.

Tänä päivänä Hakonen on alansa valtakunnallinen markkinajohtaja kotiinkuljetuksissa ja asennuksissa sekä Suomen suurin kodinkoneiden ja pesulakoneiden huoltaja. Hakosen asema on aidosti ainutlaatuinen, ja tämän aseman kehittämiseksi organisaatio tarvitsee joukkoonsa yhteisiin tavoitteisiin sitoutuneita oman alansa ammattilaisia.

”Meillä Hakosella on uusi strategia: tarkoituksenamme on kasvaa isosti. Tähän me tarvitsemme muun muassa myyntipäälliköitä, joiden tarkoitus on hurmata asiakkaamme. Lisäksi me tarvitsemme esihenkilöitä ja päälliköitä, jotta työntekijöitämme voidaan johtaa laadukkaasti, ja jotta saamme viilattua prosessimme ja toimintatapamme tähän kasvuun sopiviksi”, Hakonen Solutions Oy:n henkilöstöjohtaja Minna Lahtinen kertoo.

Yhteistyö Helmitehtaan kanssa solmittiin tarpeesta täyttää uusiin rooleihin Hakosen strategiaa tukevia avainhenkilöitä ja asiantuntijoita, jotka pelaavat inhimillisemmän huolto- ja logistiikka-alan puolesta.

”Helmitehdas ja sen vakuuttava toimintatapa löytää juuri kyseiseen yritykseen ja sen kulttuuriin sopivia kandidaatteja oli minulle jo entuudestaan tuttua aikaisemmalta työnantajaltani, joten kun meillä Hakosella tuli tarve käyttää suorahakukumppania, oli Helmitehdas luonteva valinta.”

Intohimo kandidaatteja kohtaan

Toimiva rekrytointikumppanuus rakentuu Lahtisen mukaan ymmärrykselle asiakasyrityksestä.

”Helmitehtaalla on erityisen vahva kyky ymmärtää ja sisäistää nopeasti yrityksen liiketoimintaa, kulttuuria ja muita tarpeita sekä niitä näkymättömiäkin nyansseja, joilla on rekrytoinnin onnistumisen kannalta iso merkitys”, hän kiittelee.

Yksi Hakosen strategian tärkeistä elementeistä on huomisen asiakaspalvelun varmistaminen, joka kumpuaa hyvinvoivasta ja motivoituneesta henkilöstöstä. Yli 400 työntekijää työllistävään yritykseen mahtuukin monenlaista roolia aina asentajista ja ajojärjestelijöistä kaupalliseen johtajaan ja muihin johtoryhmäpositioihin. Hakosella panostetaan urakehitykseen, ja uusien henkilöiden rekrytoinnissa korostuu niin monialainen osaaminen kuin halu auttaa muita menestymään.

”Helmitehtaalla on moderni ja ketterä toimintatapa, josta paistaa aito kiinnostus tehdä toimeksiantoja laadukkaasti tarpeisiimme peilaten. Sellaisiinkin rekrytointeihin, joihin olemme ennakolta ajatelleet olevan äärimmäisen vaikeaa löytää hyviä kandidaatteja, on aina löydetty monipuolinen kattaus sopivia ehdokkaita”, Lahtinen kertoo ja jatkaa:

”Erityisesti Helmitehtaan kyky kertoa meistä ja haettavasta tehtävästä syvällisesti ja yksityiskohtaisesti kandidaateille on ollut poikkeuksellisen hyvää. Tätä palautetta olemme saaneet myös kandidaateilta. Voisi siis sanoa, että Helmitehdas on yksi Hakosen tärkeä sanansaattaja ja brändilähettiläs!”

Lahtinen on ollut kumppanuuteen tyytyväinen, ja uuden strategian mukaista kaupallista yksikköä tullaan kasvattamaan Helmitehtaan kanssa myös tulevaisuudessa.

”Helmitehtaan kanssa yhteistyötä tehdessä erityisesti yksi asia on ylittänyt odotukseni: intohimo kandidaatteja kohtaan. Niin kuin mekin, sillä me olemme intohimoisia kandidaatteja kohtaan. Me haluamme sen parhaan tekijän meille, ja näin on tapahtunut Helmitehtaan kanssa.”

Hakonen Solutions

Hakonen Solutions

Hakosella on uusi strategia, jonka toteuttamisessa rekrytointikumppanina toimivalla Helmitehtaalla on merkittävä rooli. Helmitehtaan tiimin...

Lue lisää
Epiroc

Epiroc

Epiroc on hyödyntänyt Helmitehdasta rekrytointikumppaninaan jo useamman vuoden ajan monipuolisten asiantuntijatehtävien hauissa. Ammattimainen...

Lue lisää
LeasePlan

LeasePlan

LeasePlanin ja Helmitehtaan rekrytointikumppanuus on tuonut leasingautopalveluita tarjoavalle yritykselle useita osaajia monipuolisiin rooleihin aina...

Lue lisää