Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

2 minuutin luku

Lassila & Tikanoja

Helmitehdas ja Lassila & Tikanoja

Helmitehdas on työllistänyt Lassila & Tikanojalle usean vuoden kestäneen yhteistyömme aikana osaajia monipuolisiin tehtäviin eri liiketoimintoihin. Laajan verkostomme ja kattavan toimialatuntemuksemme ansiosta L&T on kasvanut juuri heidän yrityskulttuuriinsa sopivilla tekijöillä. 

Haaste

Kaupallisuuden merkitys liiketoiminnan kehittämisessä kasvaa jatkuvasti, ja taustalle tarvitaan erityisen tehokasta myyntitoimintoa. Muutos tarkoittaa entistä kaupallisempaa henkilöstöä, joka ymmärtää asiakkaan tarpeita ja maailmaa läpi organisaation. 

Ratkaisu

Helmitehtaalla on aito kiinnostus ymmärtää, mitä Lassila & Tikanoja uusilta tekijöiltään tulevaisuudessa tarvitsee ja millaiseen kulttuuriin he ovat työllistymässä. Kirkas kuva on taannut rekrytointiprosessien ketteryyden ja onnistuneet kokemukset niin yrityksen kuin hakijoiden näkökulmasta.

Helmitehtaan ja L&T:n tarina

Yli satavuotias Lassila & Tikanoja tekee kiertotaloudesta totta yhdessä asiakkaidensa kanssa pitämällä materiaalit ja kiinteistöt mahdollisimman pitkään tuottavassa käytössä sekä tehostamalla raaka-aineiden ja energian käyttöä. Pörssilistattu palveluyritys työllistää Suomessa ja Ruotsissa reilut 8 000 ihmistä. 

Kaikessa Lassila & Tikanojan tekemisessä korostuu vastuullisuuden lisäksi kaksi megatrendiä: kiertotalous ja digitaalisuus. Ne ohjaavat ja tukevat yrityksen liiketoimintaa valjastaen myös henkilöstön toimimaan ja muovautumaan murroksen keskellä. Helmitehdas on ollut tärkeässä roolissa tavoitteisiin sitoutuneen henkilöstön rakentamisessa rekrytointikumppanuuden kautta jo vuodesta 2016 alkaen.

"Rekrytointi on todella tärkeä vaihe hyvän työvoiman tavoittamisen ja saatavuuden varmistamisessa, ja siihen tulee panostaa ja suhtautua vakavasti. Saavutamme tavoitteemme yhdessä vain silloin, kun jokainen tekijä ymmärtää oman panoksensa merkityksen ja haluaa aidosti sitoutua kulttuuriimme. Siksi meidän on käytettävä parhaita käytössä olevia resursseja myös rekrytoinneissa", Lassila & Tikanojan Ympäristöpalveluiden toimialajohtaja Petri Salermo linjaa.

L&T toteuttaa rekrytointeja niin sisäisten resurssien kuin ulkopuolisten kumppaniensa avulla. Salermon mukaan parhaimmat toimijat erottuvat edukseen vilpittömän kiinnostuksen ja toimialatuntemuksen kautta.

”Parhaat toimijat erottuvat siinä, että he ovat aidosti kiinnostuneita meidän kulttuuristamme, johtamistavastamme ja ympäristöstämme. Silloin löydämme mukaan juuri näitä meidän näköisiämme osaajia. Ja tässä Helmitehdas on näyttänyt kyntensä.”

Kumppanilla tärkeä rooli

Rekrytointitapahtuma on tänä päivänä tasavertainen tilanne, jossa yhtiön on näyttäydyttävä hakijalle erityisen kiinnostavana toimijana noustakseen varteenotettavaksi työnantajaehdokkaaksi. Kumppanilla on tärkeä rooli tämän mielikuvan rakentamisessa. Rekrytointia hoitavan konsultin on kyettävä myös näkemään, miten yritys ja hakija sopivat toinen toisillensa. L&T:n kohdalla tämä tarkoittaa paitsi vastuullisuuteen ja kiertotalouteen panostamista, myös kaupallisuuden merkityksen ymmärtämistä työtehtävästä riippumatta.

”Lassila & Tikanoja hakee uusien rekrytointien kautta kasvun tekijöitä. Kaupallisuuden merkitys ja rooli kasvaa jatkuvasti kaikissa liiketoiminnoissamme – myös myynnin ulkopuolella. Kaikesta tekemisestämme tulee jatkuvasti räätälöidympää, jolloin asiakkaan tarpeita ja maailmaa on ymmärrettävä laajasti.”

Kaiken kasvun tueksi tarvitaan tehokasta myyntitoimintoa, sillä kasvu saavutetaan vain erinomaisen myynnin ja markkinoinnin sekä ensiluokkaisen asiakaskokemuksen yhdistämisellä. Myynnin murroksen keskellä asiantuntijoiden on kyettävä hyödyntämään niin digitaalisia alustoita kuin perinteistä kenttämyyntiä. Henkilöstön kaupallisempi ote korostuu entisestään.

”Tulosta on helppoa tehdä silloin, kun ympäriltä löytyy hyviä tyyppejä. Se ei tarkoita meillä vain taidollisia ja tiedollisia asioita, vaan myös sosiaalisia kykyjä. Taitoa tulla toimeen erilaisten ihmisten kanssa, vahvaa tiimipelaamista, diversiteetin hyväksymistä ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Ne ovat kantavia voimia, jotta yrityksemme voi menestyä myös tulevaisuudessa.”

Yhtenä joukkueena

Salermo uskoo joukkuepelaamisen voimaan. Yksikään huippuosaaja ei voi tehdä sitä saamaa tulosta, mihin tiimi voi yhdessä parhaimmillaan päästä. Siksi Lassila & Tikanoja on panostanut kulttuurissaan nimenomaan tiimihenkeen ja avoimeen keskustelukulttuuriin. Jokaisen uuden ja nykyisen työntekijän on allekirjoitettava arvot, joihin yritys sitoutuu.

"Helmitehtaalla on alusta asti ollut halu ymmärtää sitä, mitä me tarvitsemme. Käsitys haettavista positioista ja rooleista on aina ollut selkeää – hakijoita itseään unohtamatta. Arvostamme ketteryyttä, asiakaslähtöisyyttä ja nopeutta. Meidän on helppo allekirjoittaa yhteistyömme sujuvuus, jossa yhdistyy kaikki Helmitehtaan arvot”, Salermo kiittelee.

Hakonen Solutions

Hakosella on uusi strategia, jonka toteuttamisessa rekrytointikumppanina toimivalla Helmitehtaalla on merkittävä rooli. Helmitehtaan tiimin...

Lue lisää

Epiroc

Epiroc on hyödyntänyt Helmitehdasta rekrytointikumppaninaan jo useamman vuoden ajan monipuolisten asiantuntijatehtävien hauissa. Ammattimainen...

Lue lisää

LeasePlan

LeasePlanin ja Helmitehtaan rekrytointikumppanuus on tuonut leasingautopalveluita tarjoavalle yritykselle useita osaajia monipuolisiin rooleihin aina...

Lue lisää