Skip to the main content.
Ota yhteyttä Avoimet työpaikat

2 minuutin lukuaika

Trainee-jakso tarjoaa pohjan uralle

Featured Image

Helmitehdas panostaa laadukkaisiin rekrytointeihin paitsi kumppaneissaan, myös omassa tiimissään. Rekrytointikonsultiksi on päätynyt moni Trainee-jaksolla uransa aloittanut asiantuntija.

Koventuvassa kilpailijakentässä asiantuntijoiden kouluttaminen ja uramahdollisuuksien tarjoaminen ovat nostaneet merkitystään uudelle tasolle. Helmitehtaan  uusimmat Trainee-vahvistukset Maria ja Christell pääsevät nyt kertomaan ajatuksiaan tähänastisesta matkastaan Helmitehtaalla.

Kaipuu uudelle uralle

Ajatus uudesta työpaikasta innostutti ja kauhistutti. Samalla se toi mukanaan ennennäkemättömiä mahdollisuuksia, joihin tutustuminen vahvisti Marian ja Christellin päätöstä lähteä haastamaan itseään. Molemmat Traineet kaipasivat urilleen uutta suuntaa, johon Trainee-ohjelma tarjosi selkeän vastauksen mahdollistaen kurkistuksen rekrytointialalle.

”Oma Trainee-taipaleeni Helmitehtaalla lähti liikkeelle siitä, että minua on aina kiinnostanut työelämään liittyvät teemat, ihmisten välinen vuorovaikutus, sosiaaliset ryhmät ja suhteet niiden kaikissa muodoissa. Teemme työtä kolmasosan valveillaoloajastamme, joten ei voi olla yhdentekevää, miten tuon ajan käyttää. Helmitehtaalla olen päässyt lyhyen ajan sisällä osaksi toimintakulttuuria, joka haastaa ja pyrkii käytännön ratkaisuihin kohti parempaa rekrymaailmaa ja siten myös työelämää”, Christell kertoo.

Maria ja Christell ovat molemmat päätyneet tehtävään hyvinkin erilaisista taustoista. Christell on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden maisteri ja hän on opintojensa myötä perehtynyt laaja-alaisesti työllistymiseen liittyviin kysymyksiin. Maria puolestaan tulee HoReCa-alalta ja on melkein valmis filosofian maisteri. 

”Uskon, että eri taustoista tulevilla on erityistä annettavaa juuri rekrytointialalla, kun monenlaiset käytänteet, työelämätaidot sekä tietty ammattijargonia ovat tulleet jo entuudestaan tutuiksi. Jokaisella on se oma spesialiteettinsa, jossa on hyvä. Onkin ollut erinomaista huomata, että Helmitehtaalla on paitsi saanut itselle paljon, on myös pystynyt tuomaan omaa tietotaitoaan pöytään heti alusta”, Maria avaa.

Työtehtäviä oman osaamisen mukaan

Diversiteetti on rikkaus jokaisessa tiimissä. Taustojen vaihdellessa motivaation ja asenteen merkitystä ei voi korostaa liiaksi: uuden hahmottaminen tuo mukanaan myös oppimisen vastuun.

Maria ja Christell kokevat positiiviseksi sen, että Helmitehtaan tarjoama perehdytys on nojannut vahvasti omaan tekemiseen ja tahtotilaan kasvaa rekrytointialan ammattilaiseksi. Tukea ja apua on saanut tehtävästä riippumatta, mutta vastuuta on saanut kantaa kykyjensä mukaan jo ensimmäisistä päivistä alkaen. 

Työtehtävät ovat vaihdelleet niin rekrytointien, myynnin kuin markkinoinnin toimien välillä.  

”Jokainen työpäivä eroaa toisistaan ja näin alkuun olen päässyt olemaan mukana kuunteluoppilaana erilaisissa projekteissa sekä nähnyt, miten Helmitehdas yrityksenä toimii ja viestii. Tämän lisäksi olen päässyt avaamaan suorahakulistoja, kirjoittamaan kandiyhteenvetoja ja olemaan mukana sosiaalisen median sisällöissä”, Christell valaisee.

Marialle oli ennättänyt kertymään kokemusta rekrytoinneista aiemman työnantajansa puolelta. Christellin tapaan hän on päässyt mukaan monipuolisiin avustaviin tehtäviin, mutta myös vetämään haastatteluita itsenäisesti ja kontaktoimaan työnhakijoita aktiivisesti eri prosessien tiimoilta.

 "Omaa kalenteria on tullut rakenneltua pitkältikin sekä työtä suunniteltua. Vapaus ja vastuu kulkevat käsi kädessä, ja on ollut antoisaa päästä vaikuttamaan omaan työrytmiinsä. On ilo löytää niitä omia hetkiä, jolloin pystyy parhaiten keskittymään käsillä oleviin tehtäviin", Maria iloitsee.

Ensimmäiset omat rekrytointiprosessit

Loppuvuotta kohden Traineet pääsevät vetämään myös omia rekrytointiprosessejaan yhteistyössä mentoroivan rekrytointikonsultin kanssa.

”Meillä alkaa Marian kanssa kaksi yhteistä prosessia, joista olemme todella innoissamme. Ideoita on palloteltu jo vaikka millaisten somekampanjoiden osalta ja onkin ollut ilo huomata, kuinka innoissaan muut tiimiläiset ovat mukana meidän tekemisessä!” Christell paljastaa.

”Ehdottomasti! Tässä ei kyllä kukaan jää yksin ja sparrailukavereita on tupa täynnä, mentoreita unohtamatta. Lisäksi meillä molemmilla jatkuu jo käynnissä olevat prosessit perehdyttäjiemme kanssa, niin aika vilkas loppusyksy luvassa”, Maria virnistää.

Innokas kaksikko on luvannut valottaa tekemistään syksyn edetessä Trainee-jakson eri teemoista Helmitehtaan eri kanavissa. Kannattaa siis pysyä kuulolla – luvassa on tarinoita rekrytointialan tulevilta huipputekijöiltä!

Pelisäännöt onnistuneen yhteistyön takana

Toimiva rekrytointikumppanuus rakentuu sovittujen pelisääntöjen äärelle. Kun kumppanuuden osapuolilla on selkeä käsitys yhteistyön suunnasta, on...

Lue lisää

Myynnin johtaminen on ihmisten johtamista

Myyntijohtajan tärkeimmät ominaisuudet rakentuvat ihmisläheisyyden ja systemaattisuuden ympärille. Myynnin johtaminen kun on ihmisten johtamista.

Lue lisää

Karoliina Laakso liittyy Helmitehtaan tiimiin

Karoliina Laakso aloittaa Helmitehtaan uutena kasvona Head of People, Culture & Recruitment -roolissa 3. tammikuuta 2023 alkaen liittyen myös...

Lue lisää